Πλατφόρμες για την ανάλυση και οπτικοποίηση ρευμάτων δεδομένων

Μεταπτυχιακή Εργασία 23575 197 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Πλατφόρμες για την ανάλυση και οπτικοποίηση ρευμάτων δεδομένων
Συγγραφέας:
Μπίζα, Μυρτώ, Βασίλειος
Επιβλέπων καθηγητής:
Βαρλάμης, Ηρακλής
Περίληψη:
Η ταχεία ανάπτυξη των δεδομένων που παράγονται στις μέρες μας καθώς και ο όγκος τους που συνεχώς μεγαλώνει, δημιουργούν την ανάγκη διαχείρισης και ανάλυσής τους. Για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί αρκετά εργαλεία τα οποία επιτυγχάνουν την εξαγωγή γνώσης από τα δεδομένα αυτά. Η παρούσα εργασία επικεντρώνεται στον εντοπισμό εργαλείων και πλατφορμών που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση ροών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.
Γίνεται αναφορά και σύγκριση των λύσεων που υπάρχουν. Συγκεκριμένα συγκρίνεται η πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού “Elastic Stack” με την εμπορική πλατφόρμα “Splunk”. Στη συνέχεια επιλέγεται και αναλύεται η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας ανάλυσης δεδομένων “Elastic Stack”. Με χρήση αυτής γίνεται μια μελέτη σε ροές δεδομένων προερχόμενες από το Twitter. Αναλύονται τα στάδια από την συλλογή των δεδομένων, την αποθήκευσή τους, μέχρι και την ανάλυσή τους μέσω οπτικοποιήσεων και την αποτύπωσή τους σε ένα ενιαίο dashboard. Κύριος στόχος είναι η μελέτη της πλατφόρμας από τον τρόπο εγκατάστασής της
μέχρι τον τρόπο χειρισμού της για την ανάλυση των δεδομένων και την εξαγωγή γνώσης από αυτά. Τέλος καταλήγουμε σε συμπεράσματα σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-08-31
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Οπτικοποίηση - Επεξεργασία δεδομένων
Λέξεις-κλειδιά:
ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, πλατφόρμες ανάλυσης, ανάλυση δεδομένων
Περιγραφή:
64 σ.:εικ.,πίν.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

MyrtoBiza.pdf

1 MB