Η εξέλιξη του Κινηματογράφου - Animation στην Ελλάδα. Μια εφαρμογή των ΤΠΕ

Πτυχιακή Εργασία 23539 317 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Η εξέλιξη του Κινηματογράφου - Animation στην Ελλάδα. Μια εφαρμογή των ΤΠΕ
Συγγραφέας:
Μαθιουδάκης, Αλέξανδρος, Παύλος
Επιβλέπων καθηγητής:
Σοφιανοπούλου, Χρύσα
Περίληψη:
Η παρούσα πτυχιακή εργασία, πραγματεύεται το αντίκτυπο του Κινηματογράφου στην πορεία της ανθρωπότητας, εξετάζοντάς το μέσα από τη σκοπιά των νέων τεχνολογιών. Ο Κινηματογράφος, εκτός από μορφή τέχνης, αποτελεί και Οπτικοακουστικό Μέσο. Διερευνήθηκε επομένως, η εξέλιξή του, ως εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Δόθηκε έμφαση στα ειδικά εφέ, καθώς και σε μία ιδιαίτερη μορφή του Κινηματογράφου, το Animation (Τέχνη της Εμψύχωσης). Εξετάστηκε επίσης, αν και σε ποιο βαθμό, έχει επωφεληθεί ο Κινηματογράφος από τα τεχνολογικά επιτεύγματα και το αντίστροφο.
Πραγματοποιήθηκε ποιοτική έρευνα, μέσω μη δομημένης συνέντευξης, όπου εξετάστηκε η στάση της Ελλάδας απέναντι στον Κινηματογράφο, καθώς και η σχέση του, με τις νέες τεχνολογίες.
Υλοποιήθηκε ακόμα, μικρού μήκους ταινία, με την τεχνική του 3D Computer Animation, κάνοντας χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, προγραμμάτων παραγωγής animation,
επεξεργασίας εικόνας, βίντεο και ήχου.
Σκοπός της εργασίας, είναι να αναδείξει ότι, ο Κινηματογράφος και οι ΤΠΕ, είναι δύο αλληλένδετες έννοιες, όπου η εξέλιξη της μιας, επηρεάζει άμεσα την άλλη. Επίσης, μέσα από την ταινία, στόχος είναι η προβολή των δυνατοτήτων που προσφέρουν στο σημερινό άνθρωπο οι ΤΠΕ, στους τομείς της αυτοαπασχόλησης και της ατομικής δημιουργίας.
Όπως απεδείχθη, η τεχνολογία έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Κινηματογράφου, αναβαθμίζοντάς τον σε διάφορους τομείς, αλλά και ο Κινηματογράφος με τη σειρά του, ενέπνευσε και έδωσε το έναυσμα για την επιστημονική έρευνα, ώστε να εφευρεθούν νέα τεχνολογικά επιτεύγματα. Επιπροσθέτως, καθίσταται σαφές, ότι οι ΤΠΕ, έχουν απελευθερώσει τους τομείς της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-07-30
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας
Κινηματογράφος - Ελλάδα
Λέξεις-κλειδιά:
Ειδικά Εφέ, Τέχνη της Εμψύχωσης, ΤΠΕ, Κινηματογράφος,Ελλάδα
Περιγραφή:
83 σ.:εικ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

AlexandrosMathioudakis.pdf

2 MB