Σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σε νοσοκομειακές μονάδες

Πτυχιακή Εργασία 5329 195 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σε νοσοκομειακές μονάδες
Συγγραφέας:
Δεδοπούλου, Αλίκη
Περίληψη:
Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη γίνεται προσπάθεια διερεύνησης της δυνατότητας εφαρμογής του συστήματος HACCP σε νοσοκομειακές μονάδες. Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών παίζει καθοριστικό ρόλο, τόσο στην ικανοποίηση των ασθενών και του προσωπικού για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχονται από το νοσοκομείο, όσο και στην διασφάλιση της υγείας των ίδιων των ασθενών.
Η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εξασφαλίζεται με την εφαρμογή ενός συστήματος διασφάλισης ποιότητας (ΣΔΠ). Το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας αποτελεί ένα τυπικό σύστημα HACCP που είναι επικεντρωμένο στον ασθενή ,προσανατολισμένο στην υπηρεσία, στηριγμένο σε μετρήσεις και εφαρμοζόμενο σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων. Πολλά νοσοκομεία του εξωτερικού εφαρμόζουν αυτό το πρότυπο, το οποίο αποτελεί και βάση αξιολόγησης και επιβράβευσης πιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων που παρέχονται από αυτά. Στην Ελλάδα μόλις τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες εγκατάστασης Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας σε νοσοκομειακές μονάδες.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2008-11-13
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Λοιπά Θέματα:
Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (Ασφάλεια τροφίμων)
Hazard Analysis and Critical Control Point (Food safety system)
Τροφή - Βιομηχανία και εμπόριο - Ποιοτικός έλεγχος
Food industry and trade - Quality control
Τροφή - Μέτρα ασφαλείας
Food - Safety measures
Νοσοκομεία - Ποιοτικός έλεγχος - Πρότυπα
Hospitals - Quality control - Standards
Νοσοκομεία - Ελλάδα
Hospitals - Greece
Περιγραφή:
358 σ., εικ., πίν.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

, dedopoulou.pdf