Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ καρκίνου του μαστού και διατροφής καθώς και ο ρόλος του διαιτολόγου τόσο στην πρόσληψη όσο και κατά τη διάρκεια της θεραπείας της νόσου.
Στις επόμενες σελίδες περιγράφεται η σχέση διάφορων θρεπτικών συστατικών και στοιχείων της διατροφής με τον καρκίνο του μαστού, ενώ στο δεύτερο μέρος γίνεται περιληπτική αναφορά των θεραπευτικών σχημάτων που εφαρμόζονται στους ασθενείς αναλύοντας τη σχέση τους με τη διατροφή καθώς και ψυχολογικές επιπτώσεις της νόσου.
Είναι απαραίτητες περαιτέρω έρευνες σχετικά με την Επιδημιολογική θεώρηση της νόσου, την φυσιολογία της, τους παράγοντες κινδύνου (γενετικούς και περιβαλλοντικούς), με τελικό σκοπό την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης στα πλαίσια πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας πρόληψης του καρκίνου του μαστού.