Εκτίμηση διατροφικής κατάστασης εφήβων βάσει της Μεσογειακής Πυραμίδας

Πτυχιακή Εργασία 2504 717 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Εκτίμηση διατροφικής κατάστασης εφήβων βάσει της Μεσογειακής Πυραμίδας
Συγγραφέας:
Κουκ, Τίνα Λουΐζα
Επιβλέπων καθηγητής:
Ματάλα, Αντωνία Λήδα
Περίληψη:
Η παρούσα μελέτη εκτιμάει τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων ηλικίας 12-18 χρόνων βάσει της Μεσογειακής Πυραμίδας στην Ελλάδα. Η ανάλυση έγινε με προσωπική συνέντευξη, ερωτηματολόγια συχνότητας τροφίμων και διατροφικές οδηγίες σε επίπεδο τροφίμων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι έφηβοι καταναλώνουν ποσότητες λαχανικών και ψαριού χαμηλότερες από τις συστάσεις της Μεσογειακής διατροφής ενώ οι ποσότητες φρούτων ξεπερνούν τις συστάσεις, όπως επίσης και των γλυκών, του κρέατος και της πατάτας που οι τελευταίες θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν και υπερβολικές. Η κατανάλωση ελαιολάδου συνεχίζει να είναι υψηλή αλλά συγχρόνως αυξήθηκε και η κατανάλωση βουτύρου. Οι περισσότεροι έφηβοι είναι νορμοβαρείς και λίγοι είναι αυτοί που κάνουν δίαιτες. Επίσης έχουν αναπτύξει και κάποιες υγιεινές συνήθειες οι οποίες αφορούν τα σχήματα γευμάτων, τις καπνιστικές συνήθειες, τα γεύματα εκτός σπιτιού και τη φυσική δραστηριότητά τους.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2002
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Διατροφή παιδιών και εφήβων
Λοιπά Θέματα:
Έφηβοι - Διατροφή
Nutrition - In adolescence
Διατροφικές συνήθειες - Έφηβοι
Food habits - Teenagers
Μεσογειακή δίαιτα
Mediterranean diet
Λέξεις-κλειδιά:
Έφηβοι, διατροφή, διατροφικές συνήθειες, Μεσογειακή διατροφή
Περιγραφή:
185 σ. : διαγρ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

, kouk.pdf