Βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων: στάσεις και αντιλήψεις των νέων

Πτυχιακή Εργασία 24493 103 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων: στάσεις και αντιλήψεις των νέων
Συγγραφέας:
Κωνσταντίνου, Αναστάσιος, Γεώργιος
Επιβλέπων καθηγητής:
Σαρδιανού, Ελένη
Περίληψη:
Ο σκοπός της συγκεκριμένης μελέτης είναι να διερευνηθούν και να αναλυθούν οι στάσεις και
οι αντιλήψεις των νέων στην βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων. για να επιτευχθεί ο στόχος
αυτός, πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτική έρευνα κατά την περίοδο 23 Ιουνίου έως και 5
Ιουλίου 2020. για την έρευνα συμμετείχαν 150 άτομα. το ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιήθηκε
περιλαμβάνει ερωτήσεις που σχετίζονται με δημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως ηλικία, φύλο
και εισόδημα, όπως και ερωτήσεις σχετικά με τις στάσεις και τις συμπεριφορές των ατόμων ως
προς το περιβάλλον και τις διατροφικές τους συνήθειες. σύμφωνα με τα αποτελέσματα της
έρευνας, οι νέοι είναι ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα, προσέχουν τη
διατροφή τους ενώ είναι ενημερωμένοι σχετικά με την ενεργειακή δαπάνη που συνεπάγεται η
παραγωγή τροφίμων χωρίς όμως να διαθέτουν τις γνώσεις που απαιτούνται για να
αξιολογήσουν τις τροφές και να ακολουθήσουν ένα βιώσιμο μοντέλο διατροφής.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-03-26
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Λοιπά Θέματα:
Τροφή, Κατανάλωση της
Λέξεις-κλειδιά:
νέοι, κατανάλωση, τρόφιμα, βιώσιμη
Περιγραφή:
118 σ.,πίν.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

AnastasiosKonstantinou.pdf

1 MB