Ανάπτυξη και υλοποίηση εκπαιδευτικής πλατφόρμας για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Προγράμματος «Το Σύμπαν για Όλους»

Πτυχιακή Εργασία 23782 435 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη και υλοποίηση εκπαιδευτικής πλατφόρμας για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Προγράμματος «Το Σύμπαν για Όλους»
Συγγραφέας:
Αντωνίου, Δήμητρα
Επιβλέπων καθηγητής:
Σοφιανοπούλου, Χρύσα
Περίληψη:
Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από αλματώδεις οικονομικές , κοινωνικές και τεχνολογικές αλλαγές. Το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων συνεχώς βελτιώνεται στηριζόμενο στις σύγχρονες τεχνολογικές επιτεύξεις. Με όλες αυτές τις αλλαγές δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο και το εκπαιδευτικό σύστημα. Η τεχνολογική ανάπτυξη προσέφερε καινοτόμα και σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία που βοήθησαν στο να αναπτυχθεί μια νέα μορφή εκπαίδευσης, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την σχεδίαση και κατασκευή μιας εκπαιδευτικής πλατφόρμας με χρήση του Moodle , ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης της μάθησης (CMS), η οποία έχει σχεδιαστεί για τους μαθητές των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο καινοτόμο Πρόγραμμα του Ευγενίδου Ιδρύματος με τίτλο «Το Σύμπαν για Όλους». Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες της, οι οποίοι είναι μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά μαθημάτων που περιέχει καθώς και στο υλικό που βρίσκεται αναρτημένο σε κάθε μάθημα. Το Moodle είναι ένα σύστημα που προσφέρεται δωρεάν και ταυτόχρονα είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα, για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών μαθημάτων μέσω Διαδικτύου, που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ασύγχρονης εκπαίδευσης.
Για την παρούσα πτυχιακή εργασία δημιουργήθηκαν και αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα τέσσερα μαθήματα . Μέσα από το υλικό των μαθημάτων , που συλλέχθηκε από το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου , με τίτλο «Το Σύμπαν για Όλους» , οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες επιστήμες της Φυσικής και να κατανοήσουν πως λειτουργεί ο Κόσμος γύρω τους.
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετώνται τα βήματα που χρειάζεται να υλοποιηθούν ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο αποτέλεσμα, δηλαδή ένας πλήρης λειτουργικός ιστότοπος για μαθητές, που θα τους βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του κάθε μαθήματος.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-10-19
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια
Λέξεις-κλειδιά:
πειράματα φυσικής, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ασύγχρονη εκπαίδευση
Περιγραφή:
123 σ.,εικ.,πίν.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

DimitraAntoniou.pdf

5 MB