Συγκριτική αξιολόγηση παραδοσιακών ελληνικών συνταγών όπου χρησιμοποιείται η επιτραπέζια ελιά

Πτυχιακή Εργασία 23761 312 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Συγκριτική αξιολόγηση παραδοσιακών ελληνικών συνταγών όπου χρησιμοποιείται η επιτραπέζια ελιά
Συγγραφέας:
Μισυρλή, Δωροθέα, Νικήτας
Επιβλέπων καθηγητής:
Μπόσκου, Γεώργιος
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να αξιολογήσει τη διατροφική αξία ελληνικών παραδοσιακών συνταγών που έχουν ως βάση την επιτραπέζια ελιά και να συγκρίνει διατροφικά τις συνταγές μεταξύ τους. Στο πλαίσιο της εργασίας αυτής δημιουργήθηκε μια βάση δεδομένων με 70 συνταγές που είχαν ως βάση την επιτραπέζια ελιά. Στη συνέχεια με το Nutraanalysis αναλύθηκε κάθε συνταγή σε διαφορετικό φύλλο Excel, καταγράφοντας το όνομα, τις μερίδες και
τα συστατικά της συνταγής, με σκοπό τον υπολογισμό των μάκρο- και μίκρο- θρεπτικών συστατικών σε ολόκληρη τη συνταγή, ανά μερίδα συνταγής και ανά 100 γραμμάρια συνταγής. Για τη στατιστική ανάλυση χρησιμοποιήθηκε το STATISTICA όπου έγινε περιγραφική στατιστική,ανάλυση παραγόντων και συσταδική ανάλυση. Από τα αποτελέσματα αυτά φάνηκε ότι οι θερμίδες των συνταγών προέρχονται κυρίως από λιπαρά, γεγονός που δικαιολογείται από το
βασικό συστατικό, την επιτραπέζια ελιά.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-09-22
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Διατροφή (Γενικά). DRI’s
Λοιπά Θέματα:
Παραδοσιακά προϊόντα
Λέξεις-κλειδιά:
συγκριτική διατροφική αξιολόγηση, διατροφική αξία, επιτραπέζια ελιά, παραδοσιακές συνταγές
Περιγραφή:
51 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

DorotheaMisyrli.pdf

1 MB