Η σημασία της ιχνηλασιμότητας και η συμβολή της στις επιχειρήσεις

Πτυχιακή Εργασία 23735 302 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Η σημασία της ιχνηλασιμότητας και η συμβολή της στις επιχειρήσεις
Συγγραφέας:
Παππά, Άννα Mαρία, Σπύρος
Επιβλέπων καθηγητής:
Μαλινδρέτος, Γεώργιος
Περίληψη:
Στη σύγχρονη κοινωνία οι απαιτήσεις σχετικά με την ασφάλεια και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και αγαθών έχουν αυξηθεί σημαντικά. Η νομοθεσία έχει επιβάλλει σε κάθε επιχείρηση την ανίχνευση της πηγής προέλευσης , όσο και τον αποτελεσματικό εντοπισμό των προϊόντων σε περίπτωση ανάκλησης τους από την αγορά.
Το ερευνητικό μέρος της έρευνας πραγματοποιήθηκε με χρήση συνεντεύξεων σε εταιρείες και καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και το θεωρητικό κομμάτι με επισκόπηση της βιβλιογραφίας, της αρθρογραφίας και λοιπών πηγών .
Στόχος είναι να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες logistics των εμπορικών και παραγωγικών επιχειρήσεων, τα οφέλη και τους κινδύνους που προκύπτουν από μια τέτοια, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας (barcode, RFID) και τον τρόπο διαχείρισης των προϊόντων και αποθηκευτικών κέντρων.
Στα πρώτα κεφάλαια γίνεται αναφορά στους διάφορους ορισμούς και την ανάλυση της ιχνηλασιμότητας των τροφίμων και προϊόντων που προέρχονται από την νομοθεσία αλλά και τα διεθνή πρότυπα τα οποία απαιτούν την εφαρμογή της.
Επιπλέον, αναφέρονται και περιγράφονται οι διάφοροι τρόποι εφαρμογής της ιχνηλασιμότητας και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται (RFID, BARCODES κλπ ) ως εργαλεία για την καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αναφέρεται ο εξοπλισμός που απαιτείται ,ο τρόπος λειτουργίας, οι χρήσεις και τα πλεονεκτήματα της κάθε τεχνολογίας.
Επιπροσθέτως γίνεται αναφορά και σε μελέτες που έχουν χρησιμοποιηθεί τα τεχνολογικά συστήματα για την καλύτερη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-09-17
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Οικονομία
Λοιπά Θέματα:
Επιχειρήσεις - Οικονομία - Ελλάδα
Λέξεις-κλειδιά:
διαδρομή
Περιγραφή:
78 σ.,εικ.,πίν.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Anna_MariaPappa.pdf

1 MB