Ανάπτυξη ανοιχτών διαδικτυακών μαθημάτων για καθηγητές ΕΠΑ.Λ. με θέμα βασικές αρχές διδακτικής

Πτυχιακή Εργασία 22398 295 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη ανοιχτών διαδικτυακών μαθημάτων για καθηγητές ΕΠΑ.Λ. με θέμα βασικές αρχές διδακτικής
Συγγραφέας:
Πυλαρινού, Χριστίνα, Απόστολος
Επιβλέπων καθηγητής:
Σοφιανοπούλου, Χρύσα
Περίληψη:
Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της μάθησης και της εκπαίδευσης για την πορεία της ζωής του ανθρώπου και ταυτόχρονα τις συνεχείς και ραγδαίες εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, επηρεάζοντας και τον τομέα της εκπαίδευσης, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη της επικαιροποίησης της διδασκαλίας, του ρόλου του εκπαιδευτικού και του εμπλουτισμού των γνώσεών τους.
Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε με στόχο την ανάπτυξη επιμορφωτικού υλικού που απευθύνεται σε διδάσκοντες επαγγελματικής εκπαίδευσης. Σκοπό έχει την βελτίωση και εξέλιξη των γνώσεων και των ικανοτήτων των εκπαιδευτικών όσον αφορά τις μεθόδους διδασκαλίας τους. Για το λόγο αυτό, αναπτύχθηκαν ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα που περιγράφουν σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας στην επαγγελματική εκπαίδευση, τις βασικές αρχές της διδακτικής, τη σημασία των διδακτικών στόχων, τον αναλυτικό σχεδιασμό της διδασκαλίας, την αξιολόγηση της διδακτικής πράξης και γενικότερα το ρόλο και τις απαραίτητες δεξιότητες ενός εκπαιδευτικού ώστε να καταστεί αποτελεσματική η διδασκαλία.
Επιπλέον, στα πλαίσια της εργασίας αυτής, γίνεται αναφορά στην έννοια της μάθησης και στα σημαντικότερα μοντέλα της, σε βασικές έννοιες σχετικές με τη διδακτική, στα μαζικά ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα (MOOCs), σε κατηγορίες αυτών, καθώς και σε μερικά υπάρχοντα και τέλος στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την αναγκαιότητα και τη σημασία της και σε προγράμματα επιμόρφωσης που έχουν αναπτυχθεί.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-10-14
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εκπαίδευση - Ελλάδα
Διαδίκτυο (Internet) στην εκπαίδευση
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση - διαδίκτυο
Λέξεις-κλειδιά:
διαδικτυακά μαθήματα, αρχές διδακτικής, επιμόρφωση, επαγγελματική εκπαίδευση
Περιγραφή:
114 σ.:εικ.,διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

ChristinaPylarinou.pdf

7 MB