Ανάλυση και Οπτικοποίηση Γεωχωρικών Δεδομένων με Χρήση του Django Framework

Μεταπτυχιακή Εργασία 21955 457 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάλυση και Οπτικοποίηση Γεωχωρικών Δεδομένων με Χρήση του Django Framework
Συγγραφέας:
Κορνιωτάκης, Εμμανουήλ, Γεώργιος
Επιβλέπων καθηγητής:
Δαλάκας, Βασίλης
Περίληψη:
Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας με τη χρήση του Django Framework, που έχει ως σκοπό την καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του, όπως επίσης και την οπτικοποίηση των γεωχωρικών δεδομένων.
Οι μετρήσεις, που λαμβάνονται από τις κινητές συσκευές των χρηστών ως γεωχωρικά δεδομένα, παραχωρήθηκαν από τον Δρ. Βασίλειο Δαλάκα και βρίσκονται αποθηκευμένες σε μία βάση δεδομένων PostgreSQL.
Στη συνέχεια, γίνεται μία σύντομη παρουσίαση των κεφαλαίων, τα οποία περιγράφουν λεπτομερώς τη διαδικασία υλοποίησης της διαδικτυακής πλατφόρμας.
Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 1 περιγράφεται ο σκοπός για τον οποίο εκπονείται η διπλωματική αυτή εργασία.
Αμέσως μετά, στο κεφάλαιο 2, παρουσιάζονται οι τεχνολογίες, που χρησιμοποιήθηκαν και συνέβαλαν, ώστε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη εφαρμογή. Περιγράφονται, δηλαδή, η γλώσσα προγγραμματισμού Python, το Framework Django, όπως επίσης και οι τεχνολογίες από την πλευρά του χρήστη (Client side) και του server (Server side).
Στο κεφάλαιο 3, περιγράφονται αναλυτικά τα βήματα υλοποίησης της εφαρμογής, η εγκατάσταση της γλώσσας Python, καθώς και εκείνη των προαπαιτούμενων πακέτων. Επιπλέον, παρουσιάζεται ο τρόπος εγκατάστασης της βάσης δεδομένων PostgreSQL και της επέκτασης της PostGIS, όπως επίσης και το περιβάλλον ανάπτυξης Pycharm IDE.
Στο κεφάλαιο 4, γίνεται μία σύντομη αναφορά στα πιο σημαντικά πακέτα του Django, τα οποία εγκαταστάθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στην εφαρμογή.
Εν συνεχεία, στο κεφάλαιο 5, πραγματοποιείται μία σύντομη παρουσίαση της εφαρμογής, που επί της ουσίας είναι ο οδηγός χρήσης της.
Στο κεφάλαιο 6, παρατίθενται τα URLs της εφαρμογής, τα αποτελέσματα των οποίων εμφανίζονται στο παράρτημα Β σε μορφή JSON.
Τέλος, στο κεφάλαιο 7 παρουσιάζονται τα συμπεράσματα, τα οποία προέκυψαν κατά την υλοποίηση της εργασίας.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-07-05
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών
Λέξεις-κλειδιά:
Γεωχωρικά Δεδομένα, Ανάλυση Δεδομένων, Οπτικοποίηση Δεδομένων
Περιγραφή:
103 σ.:εικ.,πίν.,διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

EmmanouilKorniotakis.pdf

4 MB