Υλοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την διαχείριση ηλεκτρονικών διαγωνισμών

Πτυχιακή Εργασία 21375 291 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Υλοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την διαχείριση ηλεκτρονικών διαγωνισμών
Συγγραφέας:
Λάπας, Παναγιώτης, Εμμανουήλ
Επιβλέπων καθηγητής:
Νικολαΐδη, Μαρία
Περίληψη:
Το μεγάλο βήμα της τεχνολογίας των υπολογιστών είναι η διασύνδεσή τους μέσω Διαδικτύου. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορούν να μεταδοθούν και να απεικονιστούν πληροφορίες στον προσωπικό μας υπολογιστή. Η εξέλιξη αυτή ανέδειξε ακόμα περισσότερο την αξία της πληροφορίας καθώς και την ανάγκη χρήσης της τεχνολογίας αυτής στις σύγχρονες κοινωνίες. Τη σημερινή εποχή έχουν δημιουργηθεί εκατομμύρια εφαρμογές οι οποίες αποσκοπούν στο να διευκολύνουν τη καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Εκεί που όμως έχει αποδειχθεί η αξία τέτοιων εφαρμογών είναι στον τομέα της εργασίας. Η δημιουργία εφαρμογών που διευκολύνουν επιχειρησιακές διαδικασίες στους τομείς της ασφάλειας, της συντήρησης, της ευκολίας και της παρακολούθησης υπάρχουν παντού γύρω μας.

Με γνώμονα το γεγονός αυτό, σχεδιάστηκε η υλοποίηση της πτυχιακής εργασίας. Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος που θα βοηθήσει το προσωπικό του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου να συντονίζει τις επιτροπές που θα συμμετέχουν σε διάφορους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς που το Πανεπιστήμιο κυρήσσει.

Τα μέλη του προσωπικού θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν εύκολα και γρήγορα μια νέα επιτροπή με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται καθώς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που σχετίζονται με τον εκάστοτε διαγωνισμό. Θα μπορούν να προσθέτουν μέλη σε κάθε επιτροπή τα οποία θα ενημερώνονται εγκαίρως και αυτόματα για την προσθήκη τους και τον ρόλο τον οποίο θα έχουν. Ακόμη, παρέχοντας διαβαθμισμένη πρόσβαση στην εφαρμογή, τα μέλη που θα έχουν προστεθεί θα έχουν το δικαίωμα τροποποίησης ή προβολής των στοιχείων της επιτροπής ανάλογα με τον εγκεκριμένο ρόλο που θα έχουν.

Η ύπαρξη μιας τέτοιας διαδικτυακής πλατφόρμας θα διευκολύνει το προσωπικό του Πανεπιστημίου όχι μόνο στην ευκολία δημιουργίας και συντήρησης των επιτροπών αλλά και στην ευκολία παρακολούθησης του ιστορικού των ενεργειών που γίνονται από τα μέλη των επιτροπών μέσω διαδικασίας αναζήτησης.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως για την υλοποίηση της εργασίας μελετήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν οι τεχνολογίες Java, JSP, MySQL, CSS, Bootstrap, HTML, JavaScript, jQuery και το τεχνολογικό πλαίσιο Spring MVC.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-03-06
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Δημόσια διοίκηση - Ελλάδα
Εκπαίδευση, Ανώτατη
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Τεχνολογικές καινοτομίες - Ελλάδα
Εκπαίδευση - Διοίκηση και οργάνωση
Λέξεις-κλειδιά:
εκσυγχρονισμός, πλατφόρμα, διαγωνισμοί, επιτροπές, ασφάλεια
Περιγραφή:
72 σ.:εικ.,πίν.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

PanagiotisLapas.pdf

2 MB