Ανάπτυξη κώδικα για την επέκταση μουσικού παιχνιδιού στο λειτουργικό σύστημα Android

Πτυχιακή Εργασία 21279 202 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη κώδικα για την επέκταση μουσικού παιχνιδιού στο λειτουργικό σύστημα Android
Συγγραφέας:
Αλικάκος, Βασίλειος, Γεώργιος
Επιβλέπων καθηγητής:
Δαλάκας, Βασίλης
Περίληψη:
Στον σημερινό, δικτυωμένο κόσμο του gaming ένα συνηθισμένο φαινόμενο είναι η ενημέρωση και η υποστήριξη των video games μετά την κυκλοφορία τους για αρκετό καιρό. Οι ενημερώσεις αυτές μπορούν να επεκτείνουν την λειτουργικότητα του παιχνιδιού, να προσθέτουν νέο περιεχόμενο ή σε αρκετές περιπτώσεις να διορθώνουν σφάλματα τα οποία προέκυψαν κατά την ανάπτυξη. Μία μεγάλη μερίδα των video games που ενημερώνονται συχνά είναι τα mobile video games τα οποία είναι διαθέσιμα στις δύο πιό διαδεδομένες πλατφόρμες : Android και iOS.
Ο στόχος της εργασίας ήταν η ανάλυση των διαφόρων δημοφιλών κατηγοριών mobile video games καθώς και των τομέων που μπορεί να επεκταθεί ένα τέτοιο video game όπως την γραφική διεπαφή του και την αξιοποίηση των χαρακτηριστικών δικτύωσης των φορητών συσκευών. Οι επεκτάσεις που αναφέρονται πραγματοποιήθηκαν σε ένα υπάρχον android παιχνίδι το οποίο αναπτύχθηκε ως μία προηγούμενη πτυχιακή εργασία του κ.Βασίλειου Μάραντου.
Οι επεκτάσεις που πραγματοποιήθηκαν κατηγοριοποιούνται σε οπτικές επεκτάσεις και λειτουργικές επεκτάσεις. Οι οπτικές επεκτάσεις περιλαμβάνουν τον ανασχεδιασμό της γραφικής διεπαφής της εφαρμογής, την υποστήριξη μεταβλητών αναλύσεων και την δυνατότητα ορισμού background εικόνων από τον χρήστη. Ενώ, οι λειτουργικές επεκτάσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη νέων τρόπων παιχνιδιού, τον διαχωρισμό των midi αρχείων σε tracks, την υλοποίηση αναζήτησης midi αρχείων στο διαδίκτυο μέσω της εφαρμογής, την ενσωμάτωση των υπηρεσιών του Firebase και του Google login.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-02-26
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Λογισμικό ανοιχτού κώδικα
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Λέξεις-κλειδιά:
Επιστήμη των υπολογιστών, Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Περιγραφή:
77 σ.:εικ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

VasileiosAlikakos.pdf

2 MB