Έξυπνες πόλεις. Η περίπτωση της Ιστιαίας και της Αιδηψού.

Μεταπτυχιακή Εργασία 20989 79 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Έξυπνες πόλεις. Η περίπτωση της Ιστιαίας και της Αιδηψού.
Συγγραφέας:
Σελίμη, Γαρυφαλλιά, Κωνσταντίνος
Επιβλέπων καθηγητής:
Μητούλα, Ρόιδω
Περίληψη:
Ο όρος «Έξυπνη πόλη» χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα όραμα μιας αστικής ανάπτυξης όπου η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.
Η περιοχή που επεξεργαζόμαστε είναι ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού. Σε αυτό το παράδειγμα θα εισάγουμε προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και να χαρακτηρίσουν την περιοχή «έξυπνη πόλη». Οι προτάσεις έξυπνης πόλης βασίζονται σε μια σειρά από στοιχεία του δήμου όπως οι φυσικές δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά της περιοχής, η ιστορία, ο τουρισμός, κ.α. Οι προτάσεις κατατίθενται στο Δήμο ως προς διενέργεια οικονομοτεχνικής ανάλυσης, που θα αποτελέσει και τη βάση της υλοποίησής τους. Οι συνολικά εννέα προτάσεις έξυπνης πόλης περιλαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος υλοποίησης που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. Αυτές περιλαμβάνουν άμεσες και ριζικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της πόλης και όχι απλά συμπληρωματικές ενέργειες.
Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας καταλήγουν στο ότι ο βαθμός συμμόρφωσης της Ιστιαίας και της Αιδηψού στα Ευρωπαϊκά πρότυπα σχετίζεται με την δυνατότητα υλοποίησης «έξυπνων προτάσεων» σε αυτές, εφόσον όσο πλησιάζουν τα συγκεκριμένα πρότυπα, τόσο πιο εύκολη είναι η υλοποίηση των προτάσεων αυτών.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-10-17
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Κοινωνικές επιστήμες (Γενικά)
Λοιπά Θέματα:
Αστική ανάπτυξη - Ελλάδα - Εύβοια (Νομός) - Ιστιαία
Αστική ανάπτυξη - Ελλάδα - Εύβοια (Νομός) - Αιδηψός
Λέξεις-κλειδιά:
Βιώσιμη Ανάπτυξη, Εξυπνη Πόλη, Ιστιαία, Αιδηψός
Περιγραφή:
71 σ.:εικ.,πίν.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

GaryfalliaSelimi.pdf

1 MB