Η άποψη των καταναλωτών για τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην περίπτωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Πτυχιακή Εργασία 20131 526 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Η άποψη των καταναλωτών για τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην περίπτωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας
Συγγραφέας:
Κλάδη Κόκκινου, Μαρία Βαλεντίνη Π.
Επιβλέπων καθηγητής:
Σαρδιανού, Ελένη
Περίληψη:
Η παρούσα μελέτη αναφέρεται στην άποψη των καταναλωτών για τις πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην περίπτωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Για να διερευνηθεί η άποψη αυτή μοιράστηκαν 210 ερωτηματολόγια, από τα οποία επεστράφησαν τα 192, τη χρονική περίοδο Δεκέμβριος του 2017 και Ιανουάριος του 2018. Οι ενότητες που εξετάστηκαν στο ερωτηματολόγιο είναι τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του καταναλωτή, γενικά για τη γνώση των καταναλωτών για τις δράσεις ΕΚΕ και ειδικότερα για τις πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Από τα αποτελέσματα της εμπειρικής μελέτης διακρίνεται ότι: οι γυναίκες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο είναι πιθανότερο να γνωρίζουν τον όρο εταιρική κοινωνική ευθύνη, οι νέοι άντρες με βασική μόρφωση αλλά με υψηλό εισόδημα που προτιμάνε τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας λόγο της ποιότητας τους και γνωρίζουν τον ειδικό διαμορφωμένο χώρο Αθηνέο είναι πιθανότερο να πληρώσουν 15% παραπάνω χρήματα για να αγοράσουν προϊόντα από την περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη εταιρία Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τέλος, οι γυναίκες που γνωρίζουν την έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι αυτές που γνωρίζουν ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αγοράζει το 100% των αναγκών της σε πρώτες ύλες από 3.000 Έλληνες παραγωγούς.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-03-06
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Διαχείριση νοικοκυριού. Εκπαίδευση καταναλωτών
Οικιακή οικονομία
Λοιπά Θέματα:
Καταναλωτές - Ελλάδα
Καταναλωτική συμπεριφορά - Ελλάδα
Εταιρική κοινωνική ευθύνη
Λέξεις-κλειδιά:
ΕΚΕ, καταναλωτής, προτιμήσεις
Περιγραφή:
78 σ. : πίν., διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

KLADI_KOKKINOU_ΟΟΟ_2018.pdf

1 MB