VoIP technology: NGN transformation και τεχνο-οικονομική ανάλυση

Μεταπτυχιακή Εργασία 20044 370 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
VoIP technology: NGN transformation και τεχνο-οικονομική ανάλυση
Συγγραφέας:
Καραβασιλειάδης, Ιωάννης Ν.
Επιβλέπων καθηγητής:
Μιχαλακέλης, Χρήστος
Περίληψη:
Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών διαδραματίζει αναμφισβήτητα έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους σε ότι αφορά την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Τα δίκτυα, τόσο της σταθερής όσο και κινητής τηλεφωνίας, δεν περιορίζονται πλέον στη μεταφορά φωνητικών δεδομένων, αλλά καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα δεδομένων / πληροφοριών.
Η σταθερή τηλεφωνία χαρακτηρίζεται ως βασικό αγαθό και σε πολλές έρευνες η αναλογία σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων ανά 1.000 ή 100 κατοίκους αποτελεί μέτρο σύγκρισης, οικονομικής και κοινωνικής ευμάρειας ανάμεσα σε διάφορα κράτη ή περιοχές.
Η μεγάλη ανάπτυξη και διάδοση των IP δικτύων τις τελευταίες δεκαετίες, οδήγησε στην εκμετάλλευσή τους για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες μετάδοσης δεδομένων πραγματικού χρόνου.
Η κυριότερη ίσως από αυτές τις υπηρεσίες είναι η μετάδοση φωνής. Η τεχνολογία Voice over Internet Protocol (VoIP) επιτρέπει τη μετάδοση φωνής μέσω IP δικτύων, όπως το Διαδίκτυο (Internet). Το VoIP άλλαξε και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, αντικαθιστώντας σταδιακά την παραδοσιακή τηλεφωνία.
Από αυτό το σημείο και μετά εγείρονται ερωτήματα, για το κατά πόσον μπορεί η τεχνολογία αυτή να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες.
Υπάρχουν οι υποδομές για να εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητα της υπηρεσίας ή τουλάχιστον, ποιότητα εφάμιλλη με τις υπάρχουσες υπηρεσίες;
Είναι αρκετά ώριμο τεχνολογικά το αγοραστικό κοινό να την αποδεχτεί;
Οι ήδη υπάρχουσες εταιρείες που το εμπορεύονται, παλεύουν για την επιβίωση τους στην αγορά ή η κερδοφορία τους αυξάνεται κάθε χρόνο;
Αυτή η εργασία θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα προηγούμενα ερωτήματα. Θα επιχειρήσει μία ενδελεχή ανάλυση της αγοράς και του περιβάλλοντος, βάζοντας στο μικροσκόπιο όλους τους πιθανούς ανταγωνιστές και στη συνέχεια θα υλοποιήσει μία βαθιά τεχνοοικονομική ανάλυση (υπολογίζοντας όλα τα πιθανά έσοδα και έξοδα μιας τέτοιας εταιρείας, καθώς και το κόστος επένδυσης που χρειάζεται για να ξεκινήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία της), με σκοπό να αποφανθεί για το κατά πόσο αξίζει κάποιος να κάνει αυτήν την επένδυση.
Το επιχειρηματικό μοντέλο που θα μελετηθεί και θα παρουσιαστεί, αφορά την DIGIVON A.E. (startup company) και ειδικότερα τη μετάβαση (transformation) από την PSTN*(public switched telephone network) τηλεφωνία, στην επόμενη γενιά “σταθερής τηλεφωνίας”, την VOIP* ( Voice over IP) τηλεφωνία.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-02-27
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Τεχνολογία της πληροφορίας
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Τηλεπικοινωνίες
Λοιπά Θέματα:
Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Διαδικτύωση (Τηλεπικοινωνία)
Διαδίκτυο (Internet)
Λέξεις-κλειδιά:
Voip τεχνολογία, Μετάβαση, Τεχνοοικονομική Ανάλυση, Χρηματοπιστωτικά μεγέθη, Βασικοί δείκτες επένδυσης
Περιγραφή:
193 σ. : εικ., διαγρ., πίν., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

KARAVASILEIADIS_PMSIT_18.pdf

12 MB