Σχεδίαση και ανάπτυξη διαδικτυακού τόπου κοινωνικής δικτύωσης με εφαρμογή στη μουσική

Πτυχιακή Εργασία 20002 225 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Σχεδίαση και ανάπτυξη διαδικτυακού τόπου κοινωνικής δικτύωσης με εφαρμογή στη μουσική
Συγγραφέας:
Μαυροπούλου, Ζαμπία Θ.
Επιβλέπων καθηγητής:
Βασιλοπούλου, Κωνσταντίνα
Περίληψη:
Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η σχεδίαση και ανάπτυξη ενός διαδικτυακού τόπου με εφαρμογή στη μουσική. Η σχεδίαση του διαδικτυακού τόπου έγινε με τη χρήση του προγράμματος Joomla, ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου, CMS (Content Management System). Για τις διάφορες απαιτήσεις του ιστοτόπου χρησιμοποιήθηκαν ανάλογα extentions του Joomla, όπως π.χ. για τη φόρμα επικοινωνίας, το προφίλ των καθηγητών, κ.α.
Για τη σχεδίαση και υλοποίηση των θεωρητικών μαθημάτων χρησιμοποιήθηκε το Articulate Storyline 360. Η μεθοδολογία που πραγματοποιήθηκε ήταν η εξής: αρχικά έγινε συλλογή του υλικού των μαθημάτων από βιβλία και χρήσιμες πηγές από το διαδίκτυο, στη συνέχεια έγινε ο χωρισμός και η καταγραφή του υλικού σε τέσσερις ενότητες – για την κάλυψη τεσσάρων διαφορετικών ενοτήτων της θεωρίας, και τέλος έγινε η σχεδίαση της παρουσίασης των μαθημάτων. Στόχος των μαθημάτων αυτών αποτέλεσε η αλληλεπίδραση του χρήστη με τη διεπαφή με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας του και για τη καλύτερη εκμάθηση του υλικού.
Η ιστοσελίδα About Guitar αφορά κυρίως την προώθηση της κλασσικής κιθάρας και της κλασσικής μουσικής στην Ελλάδα, συγκεκριμένα αυτής εφόσον καθιερώθηκε ως σολιστικό όργανο πολύ αργότερα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Για την επίτευξη αυτού διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο πρωτίστως ο Αντρές Σεγκόβια (Andrés Segovia Torres) ως εκτελεστής κλασσικής κιθάρας και οι Τάρεγκα (Francisco Tárrega), Πουγιόλ (Emilio Pujol), Μπάριος (Agustín Barrios ) κ.α. ως συνθέτες – εκτελεστές του οργάνου.
Ο παρών ιστότοπος εστιάζει σε θέματα κλασικής κιθάρας, όπως συναυλίες, σεμινάρια και φεστιβάλ που διεξάγονται στην Ελλάδα. Επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα – σε εγγεγραμμένους χρήστες – παρακολούθησης διαδικτυακών μαθημάτων θεωρίας της μουσικής και εκμάθησης κομματιών στη κιθάρα. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού προφίλ, στο οποίο ο χρήστης θα αναφέρει το βιογραφικό του σημείωμα και άλλες πληροφορίες, για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων εύρεσης καθηγητή του μουσικού οργάνου.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-02-21
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Τεχνολογία της πληροφορίας
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Ιστότοποι - Σχεδιασμός
Μουσική
Λέξεις-κλειδιά:
Σύστημα διαχείρισης περιεχομένων, Σύστημα διαχείρισης περιεχομένων Ιστού, ιστότοπος, Joomla, Articulate Storyline, κλασική κιθάρα
Περιγραφή:
78 σ. : εικ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0