Στρατηγική και Πληροφοριακά Συστήματα: η περίπτωση της ΕΤΕ

Μεταπτυχιακή Εργασία 19986 722 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Στρατηγική και Πληροφοριακά Συστήματα: η περίπτωση της ΕΤΕ
Συγγραφέας:
Κιούση, Βασιλική Ν.
Επιβλέπων καθηγητής:
Αγαπητού, Χρύσα
Περίληψη:
Στον τραπεζικό χώρο τα πληροφοριακά συστήματα αποτελούν τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης, γιατί μπορούν να επηρεάσουν την οικονομία ενός ολόκληρου κράτους προς το καλύτερο ή το χειρότερο ανάλογα με την εξέλιξή τους. Στην παρούσα εργασία αναλύονται τα πληροφοριακά συστήματα που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και ειδικότερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί το ισχυρότερο τραπεζικό ίδρυμα στον Ελλαδικό χώρο με δυναμικό προφίλ στον τομέα της Πληροφορικής και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς σε αυτήν την εργασία.
Μέσα στις ενότητες γίνεται αναφορά στην εξέλιξη των πληροφοριακών συστημάτων και καταγράφεται η εξέλιξη των τραπεζών από την ίδρυσή τους. Επιπλέον γίνεται αναφορά στην στρατηγική που ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα και γίνεται ανάλυση του επιχειρησιακού της περιβάλλοντος βάσει γνωστών διεθνών αναλύσεων.
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση της στρατηγικής αυτής που ακολουθεί το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα και ιδιαίτερα η μελέτη περίπτωσης της ΕΤΕ και θα γίνει προσπάθεια να κατανοηθεί ο τρόπος λειτουργίας αυτής της στρατηγικής, κάτω από σφαιρικά θεσμοθετημένους κανόνες και πλαίσια.
Τέλος, καταγράφονται τα είδη των πληροφοριακών συστημάτων της ΕΤΕ μέσω των υποστηρικτικών διευθύνσεών της, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω κατανόηση της δομής και της στρατηγικής που ακολουθεί η συγκεκριμένη τράπεζα στα Βαλκάνια στη σημερινή εποχή.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-02-16
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης
Λοιπά Θέματα:
Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - Αυτοματισμός
Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - Τεχνολογικές καινοτομίες
Λέξεις-κλειδιά:
Πληροφοριακά Συστήματα, Στρατηγική Π.Σ., Τραπεζικά Συστήματα, Επιχειρησιακά Συστήματα
Περιγραφή:
146 σ.:εικ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

ΚΙΟΥΣΗ_ΠΜΣ_2018.pdf
3 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο