Adaptive and usable object oriented stores

Μεταπτυχιακή Εργασία 19494 211 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Adaptive and usable object oriented stores
Συγγραφέας:
Παπαβασιλείου, Δημήτριος Χ.
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσερπές, Κωνσταντίνος
Περίληψη:
Στις σύγχρονες εφαρμογές ιστού, για τη διαχείριση των πληροφοριών και τη δημιουργία υπηρεσιών υλοποιούνται μια σειρά από βήματα. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η αποθήκευση αντικειμένων και ο έλεγχος τους ενώ παράλληλα πρέπει να κατασκευαστεί ένας μηχανισμός έκθεσης αυτών των αντικειμένων (συνήθως μέσω REST API) ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη γραφική διεπαφή της εφαρμογής ή από άλλα συστήματα. Αν και αυτή η διαδικασία είναι μοντελοποιημένη, εντούτοις επαναλαμβάνεται σε όλες τις εφαρμογές. Στόχος της διπλωματικής είναι η μελέτη και κατασκευή ενός εργαλείου, που θα μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία υλοποίησης μιας εφαρμογής, από το επίπεδο της αποθήκευσης των αντικειμένων μέχρι εκείνο της διαχείρισής τους μέσω υπηρεσιών.
Αναλυτικότερα, μελετήθηκαν τα χαρακτηριστικά του υπολογιστικού νέφους, που αποτελεί το περιβάλλον στο οποίο καλείται να ανταποκριθεί η εφαρμογή, εμβαθύνοντας σε ζητήματα κλιμάκωσης (scalability) και προγραμματιστικών αρχιτεκτονικών που μπορούν να ακολουθηθούν. Στη συνέχεια, έγινε ανάλυση των αντίστοιχων λύσεων που υπάρχουν ήδη και περιεγράφηκαν τα χαρακτηριστικά μιας εφαρμογής προσαρμοστικής διαχείρισης αντικειμένων.
Επιπροσθέτως, περιγράφονται εκτενώς όλα τα στάδια της υλοποίησης της παρεχόμενης υπηρεσίας με ανάλυση του λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε για τη κατασκευή των υπηρεσιών, την αποθήκευση, την γραφική διεπαφή και τη δυνατότητα επέκτασης σε υπολογιστικό νέφος. Εν κατακλείδι προσφέρεται μια λύση ανοιχτού κώδικα που αντιμετωπίζει προβλήματα επαναλαμβανόμενου κώδικα σε διαφορετικές εφαρμογές παρέχοντας μια μέθοδο καθολικής διαχείρισης των δεδομένων.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-10-03
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Τεχνολογία της πληροφορίας
Λοιπά Θέματα:
Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών
Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Λέξεις-κλειδιά:
Υπολογιστικό Νέφος, Επεκτασιμότητα, Διαχείριση αντικειμένων, Δυναμική διαχείριση
Περιγραφή:
82 σ. : εικ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

PAPAVASILEIOU_PMSIT_17.pdf

1 MB