Βιώσιμη πολιτιστική ανάπτυξη του Πειραιά

Μεταπτυχιακή Εργασία 19466 284 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Βιώσιμη πολιτιστική ανάπτυξη του Πειραιά
Συγγραφέας:
Παπαευθυμίου, Γεωργία Ν.
Επιβλέπων καθηγητής:
Μαλινδρέτος, Γεώργιος
Περίληψη:
Η παρούσα εργασία ασχολείται με το ιδιαίτερα σημαντικό αλλά και ενδιαφέρον ζήτημα της πολιτιστικής ανάπτυξης των πόλεων, μια έννοια πολυδιάστατη και πολύπλοκη αφού εμπεριέχει μέσα της την έννοια του πολιτισμού και την αναμφισβήτητη συμβολή του στην ανάπτυξη και την αναζωογόνηση των αστικών χώρων.
Η διπλωματική εργασία εξετάζει την πόλη του Πειραιά, τα χαρακτηριστικά του, την υπάρχουσα κατάσταση και κατά πόσο θα μπορούσε να αναδείξει τα πολιτιστικά του στοιχεία ή να δημιουργήσει νέα ώστε η πόλη να αποκτήσει νέα ταυτότητα με βελτιωμένη εικόνα, αποτελώντας τόπο προορισμού και προσέλκυσης επισκεπτών αλλά και νέων επενδύσεων.
Πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτική έρευνα και διαπιστώθηκε ότι οι κάτοικοι είναι ενήμεροι για τα οφέλη του πολιτιστικού τουρισμού και έκριναν ότι η πόλη επιδέχεται αρκετές βελτιώσεις τόσο στον περιβαλλοντικό όσο και στον πολιτιστικό τομέα. Η στατιστική ανάλυση έδειξε ότι η ενίσχυση της εικόνας της πόλης εξαρτάται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, από την συμβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων και ποικιλία δραστηριοτήτων και από την απαίτηση για ενίσχυση των υπάρχουσων υποδομών αλλά και της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-10-06
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Λοιπά Θέματα:
Τοπική ανάπτυξη - Ελλάδα - Αττική (Νομός) - Πειραιάς
Αειφορική ανάπτυξη - Ελλάδα - Αττική (Νομός) - Πειραιάς
Πολιτισμός
Πολιτιστική ανάπτυξη - Ελλάδα - Αττική (Νομός) - Πειραιάς
Λέξεις-κλειδιά:
Βιωσιμότητα, πολιτισμός, ανάπτυξη, πόλεις, τουρισμός
Περιγραφή:
121 σ. : εικ., πίν., διαγρ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0