Ανακύκλωση και βιώσιμη ανάπτυξη. Η περίπτωση της πόλης Λάρισας

Πτυχιακή Εργασία 19193 216 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανακύκλωση και βιώσιμη ανάπτυξη. Η περίπτωση της πόλης Λάρισας
Συγγραφέας:
Τζιατζιάφη, Μαρία Σ.
Επιβλέπων καθηγητής:
Μητούλα, Ρόιδω
Περίληψη:
Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ιλιγγιώδη ανάπτυξη της βιομηχανίας, της τεχνολογίας και της οικονομίας. Η ανάπτυξη αυτή σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού καθώς και με την αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών, την μεγάλη ποικιλία των παραγόμενων προϊόντων, την υπερκατανάλωση τους, την αφθονία των υλικών συσκευασίας και την μη ορθολογική διάθεσή τους μετά την χρήση τους έχουν σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση της ποσότητας των στερεών αποβλήτων. Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πολυπλοκότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Η ανακύκλωση δύναται να θεωρηθεί ως η πρέπουσα απάντηση της επιστήμης και της σύγχρονης τεχνολογίας στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η πρόληψη, η επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση συμβάλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση πρώτων υλών, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και γενικότερα στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και πιο συγκεκριμένα η ανακύκλωση αυτών. Ακόμα το να κατανοήσουμε την χρησιμότητα της ανακύκλωσης και να μάθουμε τις απόψεις και τις γνώσεις των κατοίκων της Λάρισας σχετικά με την ανακύκλωση και αν αυτοί ανακυκλώνουν. Για το σκοπό της μελέτης υλοποιήθηκε βιβλιογραφική ανασκόπηση σε άλλες εμπειρικές έρευνες και βιβλία για την ανακύκλωση, όπως επίσης και πρωτογενή έρευνα.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-07-10
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Οικιακή οικονομία
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Λοιπά Θέματα:
Ανακύκλωση (Απόβλητα κλπ.)
Αειφορική ανάπτυξη - Ελλάδα - Λάρισα (Νομός)
Απορρίμματα και διάθεση απορριμμάτων - Διαχείριση - Ελλάδα
Λέξεις-κλειδιά:
Βιώσιμη ανάπτυξη, στερεά απόβλητα,ανακύκλωση,Λάρισα
Περιγραφή:
154 σ.: εικ., πίν., διαγρ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

TZIATZIAFI_OOO_17.pdf

2 MB