H ανακύκλωση στον άτυπο τομέα στην περιοχή της Αθήνας

Πτυχιακή Εργασία 19162 815 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
H ανακύκλωση στον άτυπο τομέα στην περιοχή της Αθήνας
Συγγραφέας:
Φωτοπουλου, Χριστίνα Ι.
Επιβλέπων καθηγητής:
Λαζαρίδη, Αικατερίνη-Κωνσταντία
Περίληψη:
Στη σημερινή εποχή τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο η συσσώρευση των αποβλήτων αποτελεί μείζον πρόβλημα για τον σύγχρονο κόσμο. Η αύξηση των στερεών αποβλήτων , η μη σωστή διαχείρισή τους και οι ανεξέλεγκτες χωματερές που δρουν νόμιμα ή παράνομα δημιουργούν τεράστια υγειονομικά προβλήματα . Τα τελευταία χρόνια γίνονται σοβαρές προσπάθειες για τον περιορισμό των χωματερών καθώς επίσης και την υιοθέτηση μιας πιο σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Υλικά όπως το πλαστικό , το γυαλί , το χαρτί ,το αλουμίνιο και ηλεκτρικές / ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν συλλέγονται σε ειδικούς κάδους . Τα οφέλη για την κοινωνία είναι πολύ σημαντικά για οικονομικούς , κοινωνικούς, υγειονομικούς και κυρίως περιβαλλοντικούς λόγους .
Η παρούσα εργασία έχει σαν σκοπό να μελετήσει σε βάθος τη σημασία της ανακύκλωσης, το βαθμό στον οποίον είναι απαραίτητη σε μια πυκνοκατοικημένη πόλη όπως η Αθήνα, το θεσμικό πλαίσιο μέσα από το οποίο ρυθμίζεται τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς επίσης να διερευνήσει την ανακύκλωση στον άτυπο τομέα. Μέσα από την μελέτη στατιστικών αλλά και από μια έρευνα με τη χρήση ερωτηματολογίου θα γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίον μεταφέρονται τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους σε χώρους όπου άτυπα ανακυκλώνονται και το αντίκτυπο της διαδικασίας αυτής στην κοινωνία.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-07-03
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Γεωγραφία (Γενικά)
Περιβαλλοντική μόλυνση
Περιβαλλοντική προστασία
Περιβαλλοντική διαχείριση
Λοιπά Θέματα:
Ανακύκλωση (Απόβλητα κλπ.)
Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ)
Απορρίμματα και διάθεση απορριμμάτων - Διαχείριση
Απορρίμματα και διάθεση απορριμμάτων - Διαχείριση - Ελλάδα
Απορρίμματα και διάθεση απορριμμάτων - Διαχείριση - Ελλάδα - Αττική (Νομός)
Λέξεις-κλειδιά:
απόβλητα, ανακύκλωση , άτυπος τομέας
Περιγραφή:
72 σ.: εικ., διαγρ., πίν.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

FOTOPOULOU_GEO_03_07_2017.pdf

2 MB