Σχεδιασμός πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών με έμφαση την τοπική ανάπτυξη: Περίπτωση μελέτης: Το κέντρο της Αθήνας

Μεταπτυχιακή Εργασία 18560 943 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Σχεδιασμός πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών με έμφαση την τοπική ανάπτυξη: Περίπτωση μελέτης: Το κέντρο της Αθήνας
Συγγραφέας:
Ψαρράς, Ιωάννης Γ.
Επιβλέπων καθηγητής:
Θεοδωροπούλου, Ελένη
Περίληψη:
Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με τον σχεδιασμό των πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών στο κέντρο της Αθήνας. Η έρευνα βασίζεται σε πρωτογενή δεδομένα, τα οποία συλλέχθηκαν με την χρήση ερωτηματολογίου από αντιπροσωπευτικό δείγμα ατόμων οι οποίοι έχουν επισκεφτεί την Αθήνα καθώς και συνεντεύξεις από σωματεία, σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που έχουν άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Ο στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι, η ανάδειξη του κέντρου της Αθήνας και η δημιουργία ερεισμάτων τουριστικής επίσκεψης και γενικότερης βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από την κατανόηση, την ερμηνεία και την χρήση των πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών. Τα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν αφορούν τις αναξιοποίητες δυνατότητες της περιοχής στο κέντρο της Αθήνας, τα ενδιαφέροντα που παρουσιάζουν οι τουρίστες για την επιλογή ενός τουριστικού προορισμού, ενώ παρουσιάζονται και προτάσεις για την βελτίωση και την ανάπτυξη του πολιτιστικού και γαστρονομικού τουρισμού δίνοντας έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-03-23
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Πολιτισμός και πολιτισμικές διαδικασίες (κοινωνική αλλαγή, δομισμός, διάχυση)
Βιομηχανία φιλοξενίας, ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ., τροφή και υπηρεσίες της
Λέξεις-κλειδιά:
Πολιτιστικές Διαδρομές, Γαστρονομικές Διαδρομές, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Αθήνα
Περιγραφή:
172 σ., εικ., πίν., διαγρ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

PMS OOO PSARRAS_IOANNIS.pdf

4 MB