Προστασία περιβάλλοντος και ανθρώπινα δικαιώματα

Μεταπτυχιακή Εργασία 18363 1284 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Προστασία περιβάλλοντος και ανθρώπινα δικαιώματα
Συγγραφέας:
Ζαφείρη, Βασιλική Α.
Επιβλέπων καθηγητής:
Μπάλιας, Γεώργιος
Περίληψη:
Η συγκεκριμένη μεταπτυχιακή εργασία με τίτλο Προστασία Περιβάλλοντος και Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει ως στόχο να αποσαφηνίσει τις έννοιες της Προστασίας του Περιβάλλοντος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγχρόνως να δείξει το συσχετισμό των παραπάνω εννοιών μεταξύ τους.
Πραγματοποιώντας μία μικρή αναφορά σε κάποια εισαγωγικά στοιχεία. η εργασία συνεχίζεται με το πρώτο κεφάλαιο και την παρουσίαση του Διεθνούς Δικαίου Περιβάλλοντος, αναλύοντας σε βάθος τις πηγές αυτού και τα υποκείμενα του. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας, εξετάζονται επίσης λεπτομερώς οι δύο πιο σημαντικές Συνδιασκέψεις στην Ιστορία του Διεθνούς Δικαίου Περιβάλλοντος, οι οποίες είναι η Συνδιάσκεψη της Στοκχόλμης το 1972 και η Συνδιάσκεψη του του Ρίο ντε Τζάνειρο το 1992. Εξίσου σημαντικά στοιχεία και υπό κεφάλαια της ενότητας αυτής, είναι η Ανάλυση των Αρχών, η Σύμβαση για την Κλιματική Αλλαγή, οι υπόλοιπες συνδιασκέψεις με αφορμή την κλιματική αλλαγή , η Διάσκεψη του Παρισιού το 2015, η Σύμβαση για την Προστασία της Βιοποικιλότητας, και η Σύμβαση Άαρχους.
Το επόμενο κεφάλαιο της συγκεκριμένης διατριβής, αφορά την Εξέλιξη του Διεθνούς Δικαίου Περιβάλλοντος, όπου γίνεται ανάλυση πάνω στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, την Προστασία του Περιβάλλοντος στα πλαίσια του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, το συσχετισμό του Δικαίου Περιβάλλοντος με το Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη σχέση επίσης του ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) με το Περιβάλλον, τις Αποφάσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου και κλείνει με την εξαγωγή συμπερασμάτων όλων των παραπάνω στοιχείων.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-03-16
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Γεωγραφία (Γενικά)
Περιβαλλοντική προστασία
Ανθρώπινη οικολογία. Ανθρωπογεωγραφία
Λέξεις-κλειδιά:
Περιβάλλον, Διάσκεψη, Αρχή, Δικαίωμα, Αειφορία
Περιγραφή:
91 σ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Zafeiri_PMSGEO_17.pdf

1 MB