Παιδική παχυσαρκία και γονεϊκή τυπολογία

Πτυχιακή Εργασία 18297 593 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Παιδική παχυσαρκία και γονεϊκή τυπολογία
Συγγραφέας:
Τσακιράκη, Σιμώνη Κ.
Επιβλέπων καθηγητής:
Πολυχρονόπουλος, Ευάγγελος
Περίληψη:
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση του ποσοστού υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών. Τα αίτια είναι πολλά και τα αποτελέσματα ολέθρια για την υγεία των παιδιών και μετέπειτα κατά την ενήλικο ζωή τους. Παρακάτω παρουσιάζονται τα αίτια και τα αποτελέσματα της παιδικής παχυσαρκίας καθώς και κάποια μέτρα πρόληψης.
Η συμπεριφορά των γονέων ως προς τον τρόπος διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους επηρεάζει όχι μόνο την ψυχική υγεία αλλά και τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους.
Η παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας . Η μελέτη περιλαμβάνει 100 παιδιά πέμπτης και έκτης δημοτικού .Σύμφωνα με την έρευνα αυτή φαίνεται ότι το BMI συσχετίζεται με τη συμπεριφορά των γονέων τους. Πιο συγκεκριμένα ο αυταρχικός πατέρας σχετίζεται θετικά με το BMI του παιδιού του ενώ ο δημοκρατικός πατέρας σχετίζεται αρνητικά με το BMI του παιδιού του. Δεν βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ του BMI και του παραχωρητικού πατέρα. Δεν βρέθηκαν ικανοποιητικά δεδομένα για τη σχέση της αυτοεκτίμησης και του BMI.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-02-23
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Διατροφή (Γενικά). DRI’s
Διαιτολογία (Γενικά)
Διατροφή παιδιών και εφήβων
Λέξεις-κλειδιά:
Παιδική παχυσαρκία, γονεϊκή τυπολογία
Περιγραφή:
65 σ., εικ., πίν., διαγρ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

TSAKIRAKI_EDD_17.pdf

1 MB