Υλοποίηση ηλεκτρονικού απουσιολογίου στη Δ/μια Εκπαίδευση

Μεταπτυχιακή Εργασία 18276 452 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Υλοποίηση ηλεκτρονικού απουσιολογίου στη Δ/μια Εκπαίδευση
Συγγραφέας:
Κατσαμάγκος, Αντωνιος Σ.
Επιβλέπων καθηγητής:
Μιχαλακέλης, Χρήστος
Περίληψη:
Η εφαρμογή που υλοποιήθηκε, αφορά την on-line καταγραφή και την καταχώρηση των απουσιών των μαθητών ενός σχολείου, προσομοιώνοντας ένα πραγματικό απουσιολόγιο μιας σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρέχοντας την δυνατότητα δημιουργίας συνοπτικών καταστάσεων απουσιών του κάθε μαθητή και ανά τμήμα. Επίσης δίνει την δυνατότητα στο διαχειριστή της εφαρμογής να έχει εικόνα των απόντων μαθητών ανά ώρα σε πραγματικό χρόνο και την εξαγωγή έκθεσης (ενημερωτικού σημειώματος) για ενημέρωση των γονέων.
Η ανάπτυξη της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε με την χρήση τεχνολογιών διαδικτύου, παρέχοντας την δυνατότητα χρήσης της από οποιαδήποτε συσκευή έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο (Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, tablet, smartphone) και χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση.
Η εφαρμογή αποτελείται από ένα συνδυασμό τεχνολογιών ανοικτού κώδικα. Ως βάση δεδομένων επιλέχθηκε η MySQL και οι γλώσσες προγραμματισμού PHP και η Javascript, σε συνδυασμό τεχνικής Ajax. Η υλοποίηση βασίστηκε στη χρήση αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού σε συνδυασμό με το σχεσιακό μοντέλο βάσης δεδομένων.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-02-28
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Τεχνολογία της πληροφορίας
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Λέξεις-κλειδιά:
Εφαρμογή, απουσιολόγιο, σχολείο, έκθεση, γονείς
Περιγραφή:
162 σ., εικ., πίν., διαγρ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0