Οπτικές επικοινωνίες για συστήματα οπτικής ίνας στο σπίτι

Μεταπτυχιακή Εργασία 18243 707 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Οπτικές επικοινωνίες για συστήματα οπτικής ίνας στο σπίτι
Συγγραφέας:
Γκανάς, Ιωάννης Β.
Επιβλέπων καθηγητής:
Καμαλάκης, Θωμάς
Περίληψη:
Οι τεχνολογίες οπτικών ινών που έχουν αναπτυχθεί αποτελούν το παρόν και το μέλλον του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιείται αυξημένη ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα που σχετίζονται με τέτοιες τεχνολογίες καθώς και με την εφαρμογή και υλοποίησή τους.
Κάνοντας μία ανασκόπηση των τεχνολογιών αυτών και μελετώντας τις δυνατότητες για προσαρμογή τους στις σημερινές τηλεπικοινωνιακές υποδομές καθώς και την πιθανότητα ανάπτυξή τους ώς νέων μελλοντικών δικτύων καταλήγουμε σε σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους.
Το κόστος κατασκευής ή προσαρμογής σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις , το πλαίσιο ρύθμισης που καθορίζει την ελευθερία για επενδύσεις σε κάθε τηλεπικοινωνιακή αγορά καθώς και η δημογραφική ποικιλομορφία σε συνδυασμό με την ανομοιογένεια οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης ανά γεωγραφική περιοχή καθιστά πολύδιάστατη τη λύση για αποδοτική ανάτπτυξη οπτικών δικτύων.
Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων οδηγεί στο συμπέρασμα για ολοκληρωμένη αξιολόγηση ανά περίπτωση της αποδοτικότερης λύσης για εφαρμοφή FTTx τεχνολογιών ενώ μία γενικευμένη λύση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί αποδοτικά σε όλες τις περιπτώσεις τελικά δεν υφίσταται.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-02-22
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Τεχνολογία της πληροφορίας
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Τηλεπικοινωνίες
Λέξεις-κλειδιά:
Οπτικές ίνες, Τεχνολογίες οπτικών ινών, Οπτική ίνα στο σπίτι, Αρχιτεκτονικές οπτικών ινών, Μελλοντικές τεχνολογίες οπτικών ινών
Περιγραφή:
64 σ., εικ., πίν., διαγρ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Gkanas_PMSIT_17.pdf

9 MB