FarmIt: Ανάπτυξη ανοιχτής πλατφόρμας αγοράς γεωργικών προϊόντων μέσω κινητού τηλεφώνου

Πτυχιακή Εργασία 18225 788 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
FarmIt: Ανάπτυξη ανοιχτής πλατφόρμας αγοράς γεωργικών προϊόντων μέσω κινητού τηλεφώνου
Συγγραφέας:
Ζάρας, Αδαμάντιος Τ.
Επιβλέπων καθηγητής:
Βαρλάμης, Ηρακλής
Περίληψη:
Η χρήση των κινητών τηλεφώνων ολοένα και αυξάνεται. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερες ώρες το κινητό τους τηλέφωνο, παρά τον υπολογιστή τους ή άλλα μέσα δικτύωσης. Το λειτουργικό του σύστημα σε συνδυασμό με όσα αυτό μπορεί να προσφέρει και η φορητότητά του, το καθιστούν ως την πλέον χρήσιμη ηλεκτρονική συσκευή.
Συνεπώς οι εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων είναι απαραίτητες σε τεχνικό, αλλά και σε διαφημιστικό ακόμη επίπεδο. Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις για την ανάπτυξή τους, μία εκ των οποίων είναι ο προγραμματισμός υβριδικών εφαρμογών, με τη χρήση τεχνολογιών διαδικτύου, όπως HTML5, Javascript και CSS. Τα χαρακτηριστικά αυτής της προσέγγισης, είναι ο γρηγορότερος προγραμματισμός και η χρήση της εφαρμογής σε δύο ή περισσότερα διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, με αντάλλαγμα την ταχύτητα εκτέλεσής της. Ωστόσο με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η αρνητική επίδραση στην ταχύτητα εκτέλεσης των υβριδικών εφαρμογών έχει ελαχιστοποιηθεί σημαντικά στα κινητά νέας γενιάς.
Μία ακόμη τάση στις μέρες μας, είναι η ανάπτυξη Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ), για λόγους οι οποίοι μπορούν εύκολα να γίνουν κατανοητοί, αν αναλογιστεί κανείς τα οφέλη που απορρέουν, όπως η διαλειτουργικότητα και η ύπαρξη πληθώρας επιλογών και δοκιμασμένων λύσεων.
Αξιοποιώντας τις προσφορές της σύγχρονης τεχνολογίας, με την ανάπτυξη ΕΛ/ΛΑΚ, μπορούμε να κάνουμε ευκολότερη και οικονομικότερη τη διαδικασία ορισμένων πραγμάτων, όπως για παράδειγμα τη διαφήμιση ή την προώθηση προϊόντων καθώς και την αγοραπωλησία τους.
Για τους παραπάνω λόγους, αποφάσισα να αναπτύξω μία υβριδική εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για κινητά τηλέφωνα και όχι παραδείγματος χάρη μια ιστοσελίδα, μέσω της οποίας θα μπορούν όλοι να προμηθεύονται προϊόντα γεωργικής παραγωγής χωρίς μεσάζοντες, σε χαμηλότερο κόστος. Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται FarmIt.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-02-23
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Τεχνολογία της πληροφορίας
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Τηλεπικοινωνίες
Λέξεις-κλειδιά:
FarmIt, υβριδική εφαρμογή, ΕΛ/ΛΑΚ, RESTful Web Service, MVC
Περιγραφή:
57 σ., εικ., πίν., διαγρ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Zaras_IT_17.pdf

2 MB