Κινητές επικοινωνίες 5G: μια επισκόπηση των απαιτήσεων και τεχνολογιών: 5G συσκευή σε συσκευή, διασύνδεση με προσομοίωση MATLAB για την σύγκριση 4G με 5G

Μεταπτυχιακή Εργασία 17888 893 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Κινητές επικοινωνίες 5G: μια επισκόπηση των απαιτήσεων και τεχνολογιών: 5G συσκευή σε συσκευή, διασύνδεση με προσομοίωση MATLAB για την σύγκριση 4G με 5G
Συγγραφέας:
Αδαμόπουλος, Παναγιώτης
Επιβλέπων καθηγητής:
Δημητρακόπουλος, Γεώργιος
Περίληψη:
Η παρούσα εργασία έχει σαν θέμα της τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G δίκτυα). Αποσκοπεί στην αναλυτική περιγραφή των δικτύων αυτών και στην σύγκρισή των δικτύων αυτών με τα αντίστοιχα της προηγούμενης γενιάς (τέταρτη γενιά-4G) μέσω του σχεδιασμού και υλοποίησης μίας προσομοίωσης στο περιβάλλον Matrix Laboratory (MatLab) για την παραγωγή ποσοτικών αποτελεσμάτων.
Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μία ιστορική αναδρομή των τηλεπικοινωνιακών τεχνολογιών η οποία επικεντρώνεται στις ασύρματες τεχνολογίες και δη στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, όπου γίνεται περιγραφή της εξέλιξης τους μέχρι και την πέμπτη γενιά.
Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται πιο αναλυτικά οι δύο τελευταίες γενιές δικτύων κινητής τηλεφωνίας, η τέταρτη γενιά και η πέμπτη γενιά, όπου γίνεται και μία πρώτη σύγκριση των χαρακτηριστικών τους.
Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το μοντέλο που υλοποιήθηκε για την προσομοίωση των δικτύων τέταρτης και πέμπτης γενιάς και η διαδικασία που ακολουθείται κατά την προσομοίωση του μοντέλου.
Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των προσομοιώσεων καθώς και τα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από τα παραπάνω αποτελέσματα.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2016-11-02
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Τεχνολογία της πληροφορίας
Τηλεπικοινωνίες
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λέξεις-κλειδιά:
∆ίκτυο Πρόσβασης, WiMAX, WiΜΑΧ Forum, OFDM, Αρχιτεκτονική, Εφαρμογές, LTE, 5G
Περιγραφή:
123 σ., πίν., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Εργασία.pdf

1 MB