Εξαγωγή γνώσης από δεδομένα κίνησης χρηστών

Μεταπτυχιακή Εργασία 17514 667 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Εξαγωγή γνώσης από δεδομένα κίνησης χρηστών
Συγγραφέας:
Λάμπου, Σοφία
Επιβλέπων καθηγητής:
Βαρλάμης, Ηρακλής
Μιχαήλ, Δημήτριος
Δημητρακόπουλος, Γεώργιος
Περίληψη:
Η εργασία μελετά την υλοποίηση μιας εφαρμογής κινητού η οποία χρησιμοποιεί κυρίως στοιχεία που παρέχει το gps της συσκευής. Η συγκεκριμένη εφαρμογή καταγράφει τις διαδρομές του χρήστη και μετά από υπολογισμούς δίνει χρήσιμες πληροφορίες . Οι πληροφορίες αυτές δίνονται μέσα από την ίδια την εφαρμογή με τη μορφή συγκεντρωτικών στοιχείων (data analytics).
Οι χρήσεις της παρούσας πρότυπης εφαρμογής είναι πολλές. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε ιδιωτικά ή σε κάποια εταιρία που θα ήθελε να ελέγχει τα οχήματα της. Θα ήταν χρήσιμη σε νέους οδηγούς για λόγους ασφάλειας να γνωρίζουν πότε υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας. Πολλοί οδηγοί, είτε εταιρείες με στόλο οχημάτων θα ήθελαν να γνωρίζουν τις αποστάσεις που διανύουν τα οχήματα τους και σε τι χρονικά διαστήματα. Θα εξυπηρετούσε να ξέρουν ποιες διαδρομές έχουν περισσότερη κίνηση και μάλιστα ποιες μέρες και ώρες ώστε να τις αποφύγουν. Σε κάποιους ίσως θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουν τις παραβάσεις ταχύτητας ή πόσες φορές χρειάστηκε να σταματήσουν σε κάθε διαδρομή.
Μέσα από την εργασία αναπτύχθηκε μια εφαρμογή κινητού τηλέφωνου με χρήση εργαλείων ανεξάρτητων πλατφόρμας η οποία θα υποστηρίζεται από μια εφαρμογή server και μια βάση δεδομένων για τη συλλογή και διαχείριση δεδομένων με σκοπό την παραγωγή συγκεντρωτικών στοιχείων.
Η εφαρμογή μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μια ευρύτερη προσπάθεια να βελτιωθεί η κίνηση στους δρόμους μέσα από παρατηρήσεις καθημερινών διαδρομών δίνοντας προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια. Να προστατεύσει τον οδηγό από λάθος ενέργειες και να βελτιώσει την οδήγηση και τις διαδρομές του. Να εντοπίσει τα σημεία με κυκλοφοριακή συμφόρηση και παραβιάσεις ορίων ταχύτητας.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2016-07-11
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Τεχνολογία της πληροφορίας
Μεταφορές και επικοινωνίες
Τηλεπικοινωνίες
Λέξεις-κλειδιά:
Εφαρμογή εντοπισμού καταγραφής συγκεντρωτικά στοιχεία
Περιγραφή:
52 σ., εικ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

itp13404_sofia lampou.pdf

2 MB