Περίληψη:
Μέσω εμπειρικής προσέγγισης, η παρούσα μελέτη καταγράφει τις διατροφικές συνήθειες και δαπάνες των φοιτητών. Με χρήση ερωτηματολογίου που αφορούν δείγμα 100 φοιτητών εξετάζεται: το μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο τους, οι διατροφικές συνήθειες τους, η οικογενειακή τους κατάσταση και τα χρήματα που ξοδεύουν για την ικανοποίηση των προσωπικών τους αναγκών.
Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι ότι οι φοιτητές δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε τη διατροφή τους αφού καπνίζουν και καταναλώνουν αλκοόλ σε μεγάλο ποσοστό, δεν αγοράζουν τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και προτιμούν τις εύκολες λύσεις των έτοιμων γευμάτων. Αυτό το οποίο παρατηρήθηκε είναι ότι αυτοί οι οποίοι δεν ζουν υγιεινά δεν είναι ικανοποιημένοι με τον οργανισμό τους, ενώ παράλληλα δεν κάνουν κάτι για να το αλλάξουν αν και θέλουν να αδυνατίσουν.
Όλα αυτά τα αποτελέσματα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, ενώ οι φοιτητές γνωρίζουν ποια τρόφιμα θα πρέπει να καταναλώνουν και ποια να αποφεύγουν, ακολουθούν ένα μη υγιεινό τρόπο διατροφής, αφού οι διατροφικές τους συνήθειες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από παράγοντες, όπως η ευκολία, η γεύση αλλά και ο περιορισμένος χρόνος.