Επίδραση της κατανάλωσης ψαριού στη διαδικασία της αθηρωμάτωσης

Πτυχιακή Εργασία 16777 705 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Επίδραση της κατανάλωσης ψαριού στη διαδικασία της αθηρωμάτωσης
Συγγραφέας:
Μυλωνάκη, Ανθούλα
Περίληψη:
Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους ετησίως ανά τον κόσμο, αριθμός, που κάθε χρόνο αυξάνεται. Ένας από τους νεότερους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. είναι η φλεγμονή.
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανίχνευση της πιθανής προληπτικής δράσης της κατανάλωσης ψαριού στην εξέλιξη της φλεγμονής στην αθηρωμάτωση. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συστηματική βιβλιογραφική ανασκόπηση στη βάση δεδομένων του Pubmed και άλλων αξιόπιστων διαδικτυακών τόπων. Η ανασκόπηση αφορούσε κλινικές μελέτες, που εξέταζαν τη μεταβολή σε δείκτες φλεγμονής σε σχέση με την κατανάλωση αυτούσιου ψαριού.
Τέλος, παρουσιάζεται το συμπέρασμα από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση, καθώς και οι περιορισμοί που προκύπτουν από την έρευνα και συσχετίζετε με τις ανάλογες συστάσεις για κατανάλωση ψαριού από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2016-05-31
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Διατροφή (Γενικά). DRI’s
Διατροφικές αλληλεπιδράσεις
Διαιτολογία (Γενικά)
Λέξεις-κλειδιά:
ψάρι ( πρόσληψη / κατανάλωση), φλεγμονή, κυτοκίνες, λευκοκύτταρα , TNF, IL, CRP, μόρια προσκόλλησης
Περιγραφή:
70 σ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0