Σχεδιασμός και ανάπτυξη συστήματος Betting Arbitrage

Πτυχιακή Εργασία 16599 839 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Σχεδιασμός και ανάπτυξη συστήματος Betting Arbitrage
Συγγραφέας:
Βολάκης, Γιώργος
Περίληψη:
Η αγορά του αθλητικού στοιχήματος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες αγορές παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των στοιχηματικών εταιριών που υπάρχουν στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί δραματικά προσφέροντας στους παίχτες μια πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών και στοιχηματικών αποδόσεων.
Η μεγάλη αυτή αύξηση των διαθέσιμων επιλογών που έχουν στη διάθεση τους οι παίχτες συνέβαλλε στην εμφάνιση διαφόρων στρατηγικών πάνω στον τρόπο πονταρίσματος ,οι οποίες υπόσχονται να ελαχιστοποιήσουν το χρηματικό ρίσκο του εκάστοτε παίχτη. Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στην οικονομική έννοια του Arbitrage όταν αυτή εφαρμόζεται στο στοίχημα. Εφαρμόζοντας αυτή την έννοια των οικονομικών στο στοίχημα προκύπτει η στρατηγική Betting Arbitrage, την οποία εμείς πραγματευόμαστε. Επίσης αναφέρεται στην ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος με σκοπό τη συνδυασμένη αναζήτηση σε στοιχηματικές εταιρίες για πιθανές ευκαιρίες Arbitrage.
Αρχικά παρουσιάζονται κάποιες βασικές έννοιες του στοιχήματος σε αθλητικά γεγονότα και γίνεται ανάλυση των ευκαιριών Betting Arbitrage και στον τρόπο που θεωρητικά μετατρέπουν το στοίχημα σε μια επιχείρηση με μηδενικό ρίσκο. Στη συνέχεια γίνεται περιγραφή του περιθωρίου κέρδους(profit margin) και η παρουσίαση στατιστικών στοιχείων της διακύμανσης του περιθωρίου κέρδους και του κέρδους από το Arbitrage. Τέλος αναφέρονται οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν μέσω της Arbitrage στρατηγικής αλλά και ο τρόπος αποφυγής τους.
Το σύστημα που κατασκευάστηκε στα πλαίσια της εν λόγο πτυχιακής εργασίας είναι ένα πληροφοριακό σύστημα, με εφαρμογή σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η εφαρμογή προσφέρει την πραγματοποίηση αναζήτησης αποδόσεων σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό online στοιχηματικών εταιριών και επιστρέφει όλα τα διαθέσιμα Arbitrage σε αναλυτική μορφή καθώς και το αναμενόμενο ποσοστό κέρδους από αυτά.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2014-09
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λέξεις-κλειδιά:
αθλητικό στοίχημα, στρατηγική Betting Arbitrage, πληροφοριακό σύστημα
Περιγραφή:
86 σ.: εικ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Volakis_IT.pdf

3 MB