Amazon rainforest deforestation study using Sar polarimetry methods

Μεταπτυχιακή Εργασία 16138 761 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Amazon rainforest deforestation study using Sar polarimetry methods
Συγγραφέας:
Κανακάκη, Σταυρούλα
Περίληψη:
Σήμερα η επιστήμη επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή όλο και περισσότερο. Κάθε μέρα, νέες ανακαλύψεις και εφευρέσεις έρχονται στο φως. Η Τηλεπισκόπηση είναι ένας τομέας των επιστημών γης που στις μέρες μας έχει γίνει όλο και πιο διάσημος λόγω των επιτευγμάτων της.
Πιο συγκεκριμένα, ο τομέας της Τηλεπισκόπησης που ασχολείται με τα συστήματα ραντάρ έχει συμβάλει πολύ τελευταία χάρη στις μεγάλες δυνατότητές της. Τα όργανα “παντός καιρού”, η ακρίβειά τους και τα εξαιρετικά λεπτομερή αποτελέσματα μπορούν να αποτελέσουν ένα καινούργιο όπλο για τους επιστήμονες ώστε να εξετάζουν και να μελετούν περισσότερο αποτελεσματικά “ζητήματα γης”.
Το αντικείμενο του SAR Polarimetry, επιπλέον, έναν τεράστιο και ξεχωριστό τομέα της Τηλεπισκόπησης με χρήση ραντάρ μιας και διαθέτει τους δικούς της κανόνες και θεωρία και παρουσιάζει τόσες δυνατότητες ώστε μπορεί να βοηθήσει τη μελέτη φαινομένων της γης όπου άλλα μέσα δεν θα μπορούσαν.
Τομείς όπως το Λιώσιμο των Πάγων, η Αποψίλωση των Δασών και η ανάλυση του εδάφους αλλά και πολλοί άλλοι κάνουν την επιστήμη του SAR Polarimetry ένα εξαιρετικό επιστημονικό εργαλείο για μια εξαιρετική διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και λοιπών Φαινομένων που έχουν να κάνουν με τον πλανήτη μας.
Το Τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Τροπικά δάση στον κόσμο επομένως η παρατήρηση και προστασία αυτού είναι υψίστης σημασίας. Ο τομέας του SAR Polarimetry διαθέτει το πλεονέκτημα να καταφέρνει να μελετάει σε βάθος τη βλάστηση σε τέτοιες περιοχές όπου οπτικά δορυφορικά δεδομένα απλώς δεν μπορούν να “διακρίνουν” καν την επιφάνεια της γης εξαιτίας της νεφοκάλυψης. Επιπλέον, μπορεί να διακρίνει διαφορετικές περιοχές βλάστησης και καλλιεργήσιμα τμήματα γης. Τα αποτελέσματα μέσω αυτής της μεθοδολογίας είναι αρκετά ικανοποιητικά και αξιόπιστα.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2016-03-04
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Αγγλικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Γεωγραφία (Γενικά)
Λέξεις-κλειδιά:
Πολωσυμετρία ραντάρ, τροπικό δάσος, βλάστηση, τηλεπισκόπηση
Περιγραφή:
149 σ., εικ., πίν., διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Kanakaki_METGEO_16.pdf

12 MB