Implementation of functions in R tool in parallel environment

Μεταπτυχιακή Εργασία 15783 1254 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Implementation of functions in R tool in parallel environment
Μεταφρασμένος τίτλος:
Υλοποίηση συναρτήσεων στο εργαλείο R σε παράλληλο περιβάλλον
Συγγραφέας:
Μακρής, Αντώνιος, Ιωάννης
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσερπές, Κωνσταντίνος
Περίληψη:
Η “ασυδοσία” των φαρμάκων και η πολυφαρμακολογία, αποτελούν πολυσυζητημένα θέματα στη φαρμακευτική έρευνα. Η επανατοποθέτηση φαρμάκων εφαρμόζεται στα ήδη υπάρχοντα φάρμακα για την ένδειξη ασθενειών, με αυξανόμενη επιτυχία. Ως πολυφαρμακολογία, ορίζεται η ικανότητα ενός φαρμάκου να συνδέεται με διάφορους στόχους αλλά λόγω πιθανών παρενεργειών, αυτό το χαρακτηριστικό δεν είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη. Έτσι, η φαρμακευτική βιομηχανία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη φαρμάκων μοναδικού στόχου. Σήμερα μετά από έρευνες, είναι σαφές ότι η πολυφαρμακολογία είναι σημαντική για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Υπάρχουν παρενέργειες, αλλά από την άλλη πλευρά, δίνεται τη δυνατότητα ανακάλυψης νέων χρήσεων για ήδη γνωστά φάρμακα και ειδικά για πολύπλοκες ασθένειες. Έτσι είναι σαφές, ότι υπάρχουν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις για την ανακάλυψη νέων στόχων όσο αφορά τα φάρμακα, όπως η ανάλυση του γονιδιώματος σε επίπεδο σύνδεσης, γονιδιακά δεδομένα έκφρασης και δίκτυα, δομικές προσεγγίσεις με μεθόδους ευθυγράμμισης κτλ. Η υπολογιστική ανακάλυψη φαρμάκων και ο σχεδιασμός αυτών, γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη, η οποία οφείλεται κυρίως στο αυξημένο κόστος, για την ανακάλυψη νέων ενώσεων. Δεδομένου ότι η ανάπτυξη φαρμάκων είναι μια πολύ δαπανηρή διαδικασία, η φαρμακευτική βιομηχανία έχει επικεντρωθεί στην επανατοποθέτηση αποσυρθέντων ή ήδη εγκεκριμένων φαρμάκων. Οι δαπάνες για την δημιουργία και διοχέτευση ενός τέτοιου φαρμάκου στην αγορά είναι 60% χαμηλότερες από την ανάπτυξη ενός νέου, το οποίο κοστίζει περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Έτσι προσεγγίσεις που αφορούν, την επανατοποθέτηση φαρμάκων, την πρόβλεψη πρωτεϊνικών στόχων, τους αλγόριθμους σύνδεσης, την βαθμολόγηση πρωτεΐνης-προσδέτη και άλλες υπολογιστικές τεχνικές έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των ερευνητών και των φαρμακευτικών εταιρειών. Σύμφωνα με έρευνες, η διαδικασία επανατοποθέτησης φαρμάκων επιτυγχάνεται μέσω τεχνολογιών και αλγορίθμων, που βασίζονται στον σειριακό προγραμματισμό. Έτσι παρουσιάζει ερευνητικό ενδιαφέρον, η παραλληλοποίηση αυτών των διαδικασιών με σκοπό την βελτίωση της ακρίβειας και της απόδοσης του συστήματος, σε σύγκριση με την τρέχουσα τεχνολογία.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2015-07-20
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Αγγλικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λέξεις-κλειδιά:
Ασυδοσία φαρμάκων, Πολυφαρμακολογία, Θέσεις πρόσδεσης, Δομική ευθυγράμμιση, Πρωτεϊνικές δομές, Παραλληλοποίηση, Ισομορφισμός, Ευθυγράμμιση ακολουθίας
Περιγραφή:
50 σ., εικ., πίν., διαγρ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Makris_METIT_15.pdf

1 MB