Η συχνότητα κατανάλωσης τηγανιτής πατάτας από μαθητές γυμνασίου του Ν. Αττικής: διατροφική αξιολόγηση

Πτυχιακή Εργασία 1376 179 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Η συχνότητα κατανάλωσης τηγανιτής πατάτας από μαθητές γυμνασίου του Ν. Αττικής: διατροφική αξιολόγηση
Συγγραφέας:
Ανδρέου, Αικατερίνη
Περίληψη:
Η παρούσα πτυχιακή εργασία, ερευνά την συχνότητα κατανάλωσης τηγανιτών πατατών, τόσο των φρέσκων όσο και των προτηγανισμένων καταψυγμένων τηγανιτών πατατών καθώς επίσης και των chips.
Η συχνότητα κατανάλωσης αφορά των μαθητικό πληθυσμό του γυμνασίου ηλικίας 11-13 ετών. Το δείγμα μας συλλέχθηκε από τον Ν. Αττικής. Η συχνότητα κατανάλωσης των προαναφερθέντων μορφών τηγανιτής πατάτας ερευνώνται στο διάστημα εντός 15θημέρου και στην διάρκεια της μέρας (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα , βράδυ), καθώς και στους χώρους κατανάλωσης, οι οποίοι προσδιορίζονται ανάλογα με τους χώρους παραμονής των παιδιών έτσι έχουμε : εντός της οικίας τους, σε σπίτια φίλων τους, εντός του σχολείου, σε εστιατόρια, fast food, εκδρομές. Τέλος εξετάσαμε την συχνότητα μαγειρέματος τηγανιτών πατατών από τους γονείς των παιδιών, το είδος του ελαίου που χρησιμοποιούν για το τηγάνισμα των πατατών καθώς και το είδος των πατατών που συνηθίζουν να μαγειρεύουν, και τέλος την συχνότητα επαναληπτικότητας του τηγανιτού ελαίου ή την προσθήκη φρέσκου ελαίου μεταξύ διαδοχικών τηγανισμάτων.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2007-11-08
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Λοιπά Θέματα:
Πατάτες - Διατροφή
Potatoes - Nutririon
Έλαια και λίπη
Oils and fats
Τηγάνισμα
Frying
Περιγραφή:
138 σ., πίν., διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

, Ptychiaki19.pdf