Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, μελέτη περίπτωσης Δήμου Σερρών

Πτυχιακή Εργασία 10606 744 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, μελέτη περίπτωσης Δήμου Σερρών
Συγγραφέας:
Καρακολίδου, Μαρία
Περίληψη:
Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης είναι ο βαθμός περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των κατοίκων του Δήμου Σερρών σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα που υφίστανται στο Δήμο. Προκριμένου να εξαγχούν κάποια συμπεράσματα από τη συγκεκριμένη μελέτη κατασκευάστηκε ένα ερευνητικό εργαλείο (ερωτηματολόγιο) το οποίο διανεμήθηκε σε 141 κατοίκους του Δήμου Σερρών. Το ερωτηματολόγιο αποτελούνταν από δύο μέρη, το πρώτο αφορούσε τα δημογραφικά στοιχεία και το δεύτερο μέρος περιλάμβανε γενικές ερωτήσεις αλλά και ειδικές για το Δήμο. Με βάση το ερωτηματολόγιο αυτό προέκυψαν τα παρακάτω αποτελεσμάτα:
Οι κάτοικοι είναι ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο,
Οι κυρίαρχες πηγές γνώσεων, που αντλούν για το περιβάλλον και ειδικότερα για τα προβλήματα είναι κυρίως τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο.
 Η πλειονότητα των συμμετεχόντων υποστήριξαν ότι η εύρεση στάθμευσης, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ρύπανση των υδάτων είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που θέτουν σε σκέψεις τους κατοίκους.
Πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης
Τέλος καλό θα ήταν ο Δήμος να ενημερώνει συνεχώς τους κατοίκους ώστε να αποκτήσουν μια φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά και στάση
Ημερομηνία κατάθεσης:
2012-07-18
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Λοιπά Θέματα:
Περιβαλλοντική εκπαίδευση - Ελλάδα - Σέρρες (Νομός)
Environmental education - Greece - Serres (Nome)
Περιβάλλον
Environment
Περιγραφή:
138 σ., εικ., πίν., διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

, karakolidou_maria.pdf