Ο Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος (1936 - 1939): ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής με χρήση διαδραστικών χαρτών

Μεταπτυχιακή Εργασία 10281 706 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ο Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος (1936 - 1939): ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής με χρήση διαδραστικών χαρτών
Συγγραφέας:
Μουρουτζάκης, Δημήτριος
Περίληψη:
Βασικό αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας αποτελεί η εξέταση, μελέτη και αξιοποίηση τεχνολογιών διαδικτύου για την ανάπτυξη και δημοσιοποίηση στον Παγκόσμιο Ιστό διαδραστικών και δυναμικών χαρτών. Το χαρτογραφικό υλικό που κατασκευάζεται έχει ως κύρια γνωρίσματα το στοιχείο της διαδραστικότητας για την αλληλεπίδραση του χρήστη με τον χάρτη, την εμπλουτισμένη πολυμεσική αναπαράσταση, καθώς και την απόδοση της διαχρονικής εξέλιξης του υπό μελέτη φαινομένου με την προσθήκη κινούμενων γραφικών (animation) στους παραγόμενους χάρτες.

Γίνεται χρήση των εξής εργαλείων και τεχνολογιών: ενσωμάτωση ενεργών περιοχών σε στατικές εικόνες, κινούμενες εικόνες GIF, γλώσσα SVG και πλατφόρμα πολυμέσων Flash. Επίσης, η υλοποίηση των χαρτογραφικών εφαρμογών υποστηρίζεται από έναν αριθμό κατάλληλων πακέτων λογισμικού, όπως το ArcGIS, το Inkscape κ.α.

Ως πεδίο εξάσκησης και εφαρμογής των ανωτέρω επιλέγεται το ιστορικό κεφάλαιο του ισπανικού εμφυλίου πολέμου και της ισπανικής κοινωνικής επανάστασης (1936-1939), αφού προηγηθεί η βιβλιογραφική μελέτη και καταγραφή των βασικών πτυχών του ιστορικού αυτού πλαισίου.

Η εργασία ολοκληρώνεται με τη σχεδίαση, ανάπτυξη και δημοσίευση ενός διαδικτυακού τόπου, στον οποίο συγκεντρώνεται και παρουσιάζεται το σύνολο των προϊόντων της μελέτης.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2013-03-23
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Μαθηματική γεωγραφία. Χαρτογραφία
Ιστορική γεωγραφία
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Ισπανία - Ιστορία - Εμφύλιος Πόλεμος, 1936-1939
Χάρτες - Ισπανία
Διαδραστικά πολυμέσα
Χαρτογραφία - Ισπανία
Περιγραφή:
135 σ. : εικ., πίν., χάρτες
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0